5 şehir için kırmızı alarm verildi! 3 gün boyunca devam edecek: Herkes şimdiden önlem alsın

Türkiye genelinde bayram süresince hava durumuyla ilgili önemli uyarılar yapılmaya devam ediyor.

Özellikle yağışlı geçmesi beklenen iller için meteoroloji uzmanları tarafından vatandaşlar uyarılıyor. Yağışlı hava koşulları, bayram tatilini geçirecek olanları dikkatli olmaya çağırıyor.

Doğu Akdeniz İlleri İçin Uyarı

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Doğu Akdeniz bölgesindeki iller için önemli bir uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 3 günlük süre boyunca bu bölgede devam edecek yağmurun etkisine dikkat çekti. Şen, vatandaşları "Bitmez gider" şeklinde yanılgıya düşmemeleri konusunda uyardı.

Orhan Şen'in Uyarısı

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen'in yaptığı paylaşımda, Doğu Akdeniz bölgesindeki iller için 3 günlük yağmur uyarısı yapıldı. Bu süre zarfında özellikle Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'de yağışların devam edeceği belirtildi. Diğer bölgelerde ise yağış beklenmiyor.

Hava Durumu Tahminleri

Şen'in verdiği bilgilere göre, Batı ve Orta Akdeniz bölgelerinde ise bulutlu hava ve hafif yağmur öngörülüyor. Ancak, sıcaklık değerlerinde belirgin bir değişiklik olmayacak ve 23-24 derece arasında seyredecek. Hafta sonu ise bu bölgelerde sıcaklık artışı bekleniyor ve 27-28 dereceye kadar çıkması tahmin ediliyor.

Gündem Haberleri