6 şehir ve diğer bölgeler için alarm verildi! İşi olmayanlar dışarı çıkmasın: Çok kuvvetli olacak

Ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Birçok şehir için bugün alarm verildi.

Özellikle Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Yağış ve Çığ Tehlikesi

Bu bölgelerde yer yer sağanak yağışlarla birlikte çığ tehlikesi bulunmaktadır. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek ve dik yamaçlarında dikkatli olunması gerekmektedir.

Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımı beklenmektedir. Bu durum, yaşanabilecek olumsuz etkilere karşı dikkatli olunması gerektiğini göstermektedir.

Hava Sıcaklığı Değişiklikleri

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde artış göstereceği tahmin ediliyor. Ancak, diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik beklenmemektedir.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif eserken, ara sıra orta kuvvette olacak. Ülkemizin batı kıyılarında ise yer yer kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) etkili olabilir.

Uyarılar

Toz Taşınımı Uyarısı: Marmara ve Ege bölgelerinde yer yer toz taşınımı olabileceği için olumsuz şartlara karşı dikkatli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Batı kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar bekleniyor, bu nedenle olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.

Çığ Tehlikesi Uyarısı: Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır, bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Gündem Haberleri