67 İl İçin Kar Alarmı: Baharın Ortasında Kar Sürprizi

Türkiye'nin büyük bir bölümü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika uyarıları ile kar yağışına hazırlanıyor. Bahar ayında beklenmedik kar sürprizlerine dair tüm detaylar bu haberimizde.

Türkiye, baharın canlandırıcı güneş ışıklarına ve çiçeklerin açmasına rağmen, soğuk havanın ve karın sürpriz ziyaretine tanık olmaya hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurdun büyük bir kısmını etkisi altına alacak yeni bir soğuk hava dalgası ve kar yağışı konusunda son dakika uyarıları yaparak vatandaşları alarma geçirdi.

Bu haberimizde, Türkiye genelinde tam 67 il için yapılan kar alarmının detaylarını, beklenen hava durumunu ve alınması gereken önlemleri ele alıyoruz.

Kar Yağışı Türkiye'yi Beyaza Bürüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncellenen son dakika hava durumu tahmin raporlarına göre, Türkiye'nin büyük bir kısmı yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkileyerek birçok ilde okulların tatil edilmesine neden oldu.

Ancak kar yağışı sadece Doğu Anadolu ile sınırlı kalmayacak; hafta sonu itibarıyla iç Ege, Marmara'nın kuzeyi ve doğusu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi de yoğun kar yağışının etkisine girecek.

Uyarılar Peş Peşe Geldi: 67 İl İçin Kar Alarmı

MGM'nin yaptığı son değerlendirmelere göre, kar yağışı beklenen il sayısı 67'ye yükseldi. Vatandaşlar, özellikle Mart ayının son günlerinde kazma ve küreklerini hazır tutmalı. Dondurucu soğuklar ve kar yağışı, baharın ortasında dahi olsa, yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak. Meteoroloji uzmanları, bu sıra dışı hava koşullarının günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtiyor.

Sarı Alarm: Çığ ve Sel Tehlikesine Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca, hafta sonu için 17 ilde sarı kodlu uyarıda bulunarak, vatandaşları yüksek kesimlerde çığ tehlikesine ve sağanak yağış beklenen bölgelerde sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle yüksek kesimlerdeki vatandaşların dikkatli olmaları, gerektiğinde evlerinden çıkmamaları öneriliyor.

Kışlıkları Geri Çıkarın: Kar Sürprizi Kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına göre, Türkiye'nin birçok ili beyaz örtüyle kaplanmaya hazırlanıyor. Özellikle Doğu Anadolu'da Şırnak ve Bitlis gibi illerde eğitim ve öğretime ara verildiği, başkent Ankara'da ise vatandaşların kar sürprizi ile uyandığı bilgileri geliyor. MGM, hafta sonunda yeni kar yağışlarının beklendiğini duyurdu. Bu nedenle, vatandaşların kışlık giysilerini yeniden hazırlaması ve ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olması gerekiyor.

Bu beklenmedik kar yağışları, bahar ayında kışın son bir veda selamı niteliğinde. Karın keyfini çıkarırken, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmayı unutmayın.

Gündem Haberleri