7 il için alarm verildi! Şiddetli sağanak olacak: Acil önlem alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin batısındaki 7 ili sarı kod ile uyararak, bu bölgelerde 'çok kuvvetli' yağışların etkili olacağını duyurdu.

Kamugundemi.com - GÜNDEM - Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde ise yerel çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Hava Durumu ve Sağanak Yağışlar

Son tahminlere göre, ülkenin iç ve batı bölgeleri ile kuzeydoğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi öngörülüyor. Marmara ve Ege bölgeleri, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Eskişehir, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Kuvvetli Yağışların Etkileri

Meteoroloji, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli yağışların, İzmir ve Manisa çevrelerinde ise yerel çok kuvvetli yağışların görüleceğini belirtti. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceğinden, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların ise genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Gündem Haberleri