Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması! 7.0 şiddetinde deprem bekleniyor: Orayı işaret etti

Son dönemde yaşanan Marmara ve Kahramanmaraş depremleri, büyük yıkımlara ve binlerce can kaybına sebep oldu.

Bu nedenle, deprem uzmanları olası bir yeni depremin riskine dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu uyarıları tekrarlayarak olası yeni bir depremin 7 büyüklüğünde olabileceğini vurguluyor.

Tuzla Fay Hattı ve Olası Tehlike

Özellikle Tuzla fay hattına yönelik yapılan uyarılar, potansiyel bir büyük depremin tehlikesine işaret ediyor. 50 kilometrelik fayın kırılmasıyla 7.1 şiddetinde bir depremin oluşabileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın ikazları da bu doğrultuda önem taşıyor.

Jeotermal Alanlara Dikkat!

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, jeotermal alanlara dikkat çekiyor. Jeotermal alanların, deprem riski taşıyan bölgeler olduğunu vurgulayan Ercan, her depremin yeni bir enerji, bir jeotermal doğuş olduğunu ifade ediyor.

Ercan'ın Belirttiği Bölgeler

Ercan'ın paylaşımında, 7 büyüklüğündeki bir depremi işaret ederek Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik ve Bolu gibi bölgeleri örnek olarak gösterdi. Bu bölgelerin, jeotermal alanlar ve deprem riski taşıyan yerler olduğuna dikkat çekti.

Uzmanların uyarıları ve Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın ikazları, halkın deprem hazırlıklarını ve önlemlerini alması gerekliliğini bir kez daha vurguluyor. Özellikle belirtilen bölgelerde yaşayanların, deprem riskine karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor.

Gündem Haberleri