Bugünden itibaren önlem alın! Pazartesi sabah başlayacak

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, son paylaşımında önemli bir hava durumu uyarısı yaptı.

Pazar gecesini işaret eden Şen, sıcaklıkların 2-3 derece düşeceğini ve mevsim normallerinin altına ineceğini belirtti. Özellikle Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'da yaşayan çiftçilere zirai don riski olduğunu hatırlattı ve acil önlem almaları gerektiğini vurguladı.

Çiftçilere Acil Uyarı

Sıcaklıklardaki düşüşün çiftçiler için olumsuz etkiler doğurabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Şen, zirai don riskine karşı önlem alınması gerektiğini belirtti. Özellikle tarım alanlarında çalışanların bu duruma karşı hazırlıklı olmalarını ve önlem almalarını tavsiye etti.

Yolculuk Doğuya

Pazartesi gününden itibaren hava durumunun değişeceğini ve yağışların doğuya doğru çekileceğini açıklayan Prof. Dr. Şen, sıcaklıkların artacağını belirtti. Doğu bölgelerinde yaşayanların bu değişime hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etti.

Hava Durumunda Beklenen Değişiklikler

Uzman isim, hava durumunda yaşanacak değişiklikleri detaylı bir şekilde açıkladı. Pazar gecesi itibarıyla sıcaklıkların düşeceğini ve zirai don riskinin artacağını belirterek, çiftçilere önlem almaları çağrısında bulundu. Öte yandan, pazartesi gününden itibaren yağışların azalacağını ve sıcaklıkların yükseleceğini dile getirdi.

Gündem Haberleri