Çarşamba'dan beri devam ediyor! 19 yıl sonra bir ilk olacak: Bugüne çok dikkat edin

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Çarşamba gününden beri Güneş'te patlamaların olduğunu ve şiddetinin artacağını bildirdi.

Yaklaşık 19 yıl sonra, Dünya en büyük güneş fırtınalarından biriyle karşı karşıya kalacak. NOAA'nın uyarısına göre, güneş patlamalarının iletişim, navigasyon, elektrik hatları ve uydular üzerinde olası zararları bulunuyor.

Daha Güçlü Bir Etki Bekleniyor

Çarşamba gününden bu yana devam eden patlamaların hafta sonu daha da etkili olması bekleniyor. NOAA'nın yayınladığı uyarı, Dünya'nın yarım yüzyıl içinde en yüksek radyasyon dozuna maruz kaldığı 2005'ten bu yana ilk kez gerçekleşti.

Güneş Patlamalarının Gözlemi

Güneş'teki patlamaların ve koronal kütle püskürmelerinin (CME) yakından izlendiği vurgulandı. NOAA, jeomanyetik fırtınaların cep telefonu ağlarına, GPS uydularına, internete ve elektrik hatlarına zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Dünya Çapında Olası Hasarlar

Radyo sinyallerini bozabilecek ve dünya çapında hasarlara neden olabilecek jeomanyetik fırtınaların küresel etkileri belirtildi. Patlamaların, uzay araçlarında yön bulma sorunlarına neden olabileceği ve bu etkinin yarın da devam etmesinin beklendiği ifade edildi.

Gündem Haberleri