Dışları çıkacaklar için son dakika duyurusu! 13 şehir için alarm verildi: Çok şiddetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından son dakika hava durumu raporu yayımlandı. Uzman meteorologlar tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde bugün hava parçalı bulutlu olacak.

MGM'nin raporuna göre, 13 il için şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Ancak, rapora göre iki bölgede sıcaklıklar 2-6 derece azalıyor.

Bugün hava sıcaklığının batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar Durumu ve Etkileri

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ancak, bu durumun genel olarak hava durumunu etkilemeyeceği belirtiliyor.

Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı, Hakkari, Diyarbakır, Mardin ve Van çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulanıyor.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle, kar erimeleri ve heyelan riskine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

Gündem Haberleri