Emekliye Büyük Müjde! Torba Yasadan Borç Affı Çıkıyor

Emekliler için uzun zamandır beklenen müjde nihayet geldi. Yeni torba yasada yer alan düzenlemeye göre, borcu olan emekliler için borç affı ve yapılandırma imkanı sağlanacak.

Meclis onayından geçmesi beklenen bu düzenleme, emekli vatandaşların nefes almasını sağlayacak.

Emeklilere Borç Affı Yolda!

Emekliler, düşük maaşlar ve biriken borçlar nedeniyle zor zamanlar geçiriyor. Artan kredi ve kredi kartı borçlarıyla başa çıkmakta zorlanan milyonlarca emekli için borç affı düzenlemesi yapılıyor. Bu af kapsamında emeklilerin borçları yeniden yapılandırılacak, düşük faizli ödeme seçenekleri sunulacak.

Torba Yasaya Dahil Edilecek

Meclis’in 1 Ekim’de yeni yasama dönemine başlamasıyla birlikte torba yasa içinde yer alacak bu borç affı, kısa sürede meclisten geçecek. İki bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz, emekliler rahatlayacak. Borç affı için son tarih olarak Aralık ayı işaret ediliyor.

Kredi ve Kart Borçları Yapılandırılacak

Yapılacak düzenleme ile emekli vatandaşların biriken kredi ve kredi kartı borçları düşük faizle yapılandırılacak. Kamu bankalarına verilecek yetkiyle emeklilerin borçları tek çatı altında toplanacak, hatta faizlerin silinmesi bile gündemde. Tüm bu kolaylıklar emekliye ekonomik rahatlama sağlayacak.

Yıl Sonuna Kadar Çıkması Bekleniyor

16 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren borç affı düzenlemesi, en geç yıl sonuna kadar meclise sunulacak. Hükümet, 2024’ün ilk aylarında emekli maaşlarına zam yapmayı da planlarken, borç affıyla birlikte emekliler çifte rahatlama yaşayacak.

Gündem Haberleri