Gök gürültülü sağanak olacak! Ankara, İstanbul ve İzmir dikkat: Bugün çok şiddetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bugün Türkiye'nin neredeyse tamamında yağmur görülecek. Ancak Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında kalan bölgelerde yoğunluk ve etki farklılık gösterecek.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur alacak. Ancak, bu bölgelerde dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunurken, güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı gözlemlenebilir.

Sıcaklık Düşüşü Bekleniyor

Hava sıcaklığı, genel olarak ülke genelinde değişiklik göstermeksizin, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece arasında azalacak. Rüzgar ise güneyli yönlerden hafif eserken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun belirli bölgelerinde kuvvetli olarak esecek.

Günün Hava Durumu: İstanbul, Ankara ve İzmir

Bugün İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlar görülecek. Ankara'da ise parçalı ve bulutlu bir hava hakim olacak ve öğle sonrasında yağmur etkisini artıracak. İzmir'de ise günün genelinde parçalı ve bulutlu bir hava hakim olacak, ancak öğleden sonra ve gece saatlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

Gündem Haberleri