Hava nefes bile aldırmıyor! Ankara İstanbul ve İzmir'e müjde: Beklenen tarih açıklandı

Türkiye genelinde uzun süredir etkili olan bunaltıcı sıcak havaya son verecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta sonuna doğru iç kesimlerde 7-8 derece düşecek ve yağışlı hava etkili olacak. Bu değişiklik, sıcak havalardan bunalan vatandaşlar için adeta bir rahatlama sağlayacak.

Sıcaklıklar Düşüyor: İç Kesimlerde Hava Serinleyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yaptığı açıklamada, çarşamba gününden itibaren Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların azalacağını belirtti. Özdemirci, “Türkiye genelinde sıcaklıklar şu anda mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrediyor. Ancak, bu sıcaklıklar özellikle iç kesimlerde mevsim normallerine düşecek ve cumartesi gününden itibaren daha da azalacak” dedi. İç Anadolu Bölgesi’nde mevcut 35-36 derece olan sıcaklıkların, çarşambadan itibaren 32 ve cumartesi gününden sonra ise 28-29 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Sağanak Yağışlar Başlıyor: Türkiye’nin Birçok Bölgesinde Yağış Bekleniyor

Özdemirci, yarın Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Konya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklarla sağanak yağış beklendiğini belirtti. Çarşamba günü sağanağın etkisinin genişleyeceğini, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi genelinde, Akdeniz’in iç kesimleri ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade etti. Ayrıca, Aydın ve Denizli'de sıcaklıkların 42-43 dereceye çıkması, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise genel olarak 40 derecenin üzerinde olacağı bildirildi.

Şehir Şehir Hava Durumu

İstanbul'da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Sıcaklıkların üç gün boyunca gündüz 32-33, gece ise 25-26 derece arasında seyredeceği belirtiliyor. Ankara’da ise yarın parçalı bulutlu hava hakim olacak ve yağış beklenmiyor. Ancak çarşamba günü özellikle merkez ve doğu ilçelerinde yağış görülmesi bekleniyor. Perşembe günü için yağışlı hava ve 21-33 derece sıcaklık tahmin ediliyor.

İzmir'de ise üç gün boyunca sağanak yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların 36-38 derece aralığında seyretmesi öngörülüyor. Bu bilgiler, bölgesel hava koşullarının farklılık gösterdiğini ve vatandaşların hava durumu raporlarını takip etmelerinin önemini ortaya koyuyor.

Gündem Haberleri