Herkes duşta bu hatayı yapıyor! Saçlarınıza eziyet etmeyin

Vücut ve cilt sağlığının yanı sıra saç sağlığı da büyük önem taşıyor. Saç bakımına dikkat edenlerin yaptığı hatalar ise özellikle kış aylarında ortaya çıkıyor. Duş alırken su sıcaklığı ise saç sağlığını etkileyen önemli unsurların başında yer alıyor.

Herkes duşta bu hatayı yapıyor! Saçlarınıza eziyet etmeyin - Saç sağlığı bireylerin dikkat etmesi gereken konuların başında yer alıyor. Bu kapsamda saç bakımda öne çıkan ilk unsur saçları yıkama sıklığı ve yıkanan suyun sıcaklık derecesi oluyor. 

Özellikle kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte saç ve cilt bakımı için uygulanan bakım yöntemlerinde değişiklik yapılması gerekiyor. Saçların nemini kaybetmemesi için saçları yıkarken kullanılan suyun ısısına özen göstermek gerekiyor.

KIŞ AYLARINDA SAÇ BAKIMI 

Kış aylarında düşen vücut sıcaklığı nedeniyle daha yüksek sıcaklıklarda duş alınıyor. Saçlar kış aylarında daha kuru, kırılgan ve hassas bir hale geliyor. Saç derisi hassaslaştığı için kepek sorunu da ortaya çıkabiliyor. Bu durumda saçlar daha fazla bakıma ihtiyaç duymakla birlikte kış aylarında saçlarda nem kaybı yaşamamasına özen göstermek gerekiyor. Sıcak su, saç derisinin zamanla kurumasına ve saçlarda pul pul dökülme, kaşıntı, kepek gibi sorunların oluşmasına yol açıyor. Dolayısıyla duş alınan su sıcaklığının ayarlanması önem taşıyor. 

SAÇLAR HANGİ SU SICAKLIĞI İLE YIKANMALI?

Sıcak su ile saçları yıkamak saç derisindeki doğal yağlara da zarar veriyor ve saçların güçlenmesini engellerken saç tellerinin daha kısa sürede kırılmasına ve yıpranmasına yol açıyor. Soğuk su, doğal yağları koruyabilir ve saçlarınızı yönetilebilir tutar ve aynı zamanda sağlıklı bir parlaklık verir. Ayrıca saçın ve saç derisinin nemini hapsederek pürüzsüz ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlıyor ve saçın daha pürüzsüz bir dokuya sahip olmasını sağlıyor. Saç tellerinin kırılmasını ve yıpranmasını engelleyen soğuk su kullanmanın saçı daha hacimli hale getirdiği biliniyor. Dolaysıyla saçları çok soğuk olmayacak şekilde ortalama bir su sıcaklığında yıkanması önem taşıyor. 

Gündem Haberleri