İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova ve Kocaeli illerinde yaşayanlar dikkat! Dışarı çıkmadan iyice düşünün

Meteorolojik kaynaklardan alınan bilgilere göre, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova ve Kocaeli için can sıkıcı bir uyarı geldi. Bir süre önce ayrılan hava dalgasının geri dönüşü, bu bölgelerde çöl tozlarının tekrar etkili olacağını gösteriyor.

Türkiye'de Nisan ayında yaşanan Afrika tozları, Çad ve Libya üzerinden gelerek Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde etkili olmuştu. Bu tozlar, hava kalitesini düşürmüş ve vatandaşlara zorlu anlar yaşatmıştı. Şimdi ise, aynı tozların tekrar ülkeye giriş yapacağı uyarısı yapıldı.

Cuma Günü Tozlar Geliyor

Perşembe ve Cuma günlerinde Türkiye'ye Cuma tozlarının gelmesi bekleniyor. Bu tozlar, özellikle 10 Mayıs Cuma günü Ege, İç Anadolu ve Marmara Bölgesi'nde etkili olacak.

Uyarı İstanbul ve Çevresine

Bu durum çerçevesinde, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova ve Kocaeli gibi bölgelerde çöl tozlarının görüleceği belirtiliyor. Kronik rahatsızlığı olan kişiler ve yaşlıların maske takmaları gerekebileceği uyarısı yapılıyor.

Çöl tozlarının tekrar etkili olacağı bu dönemde, vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor. Hava kalitesinin düşmesiyle birlikte solunum rahatsızlıklarının artabileceği göz önünde bulundurularak, gerekli tedbirlerin alınması önem arz ediyor.

Gündem Haberleri