Kış geri dönüyor! Herkes önlemini alsın: Fırtına, kar sağanak olacak

Türkiye genelinde son hava raporuna göre, kış mevsiminin geri döndüğüne dair önemli uyarılar yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan rapora göre, ülkemizin birçok bölgesinde kar, sağanak yağış ve fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji raporuna göre, ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Marmara, Ege, Akdeniz (Antalya ve Mersin il merkezi hariç), İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş ve Erzurum çevrelerinde yağışlı bir hava bekleniyor. Sağanak yağışlar, yer yer gök gürültülü sağanaklarla birlikte özellikle Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili olacak.

Özellikle Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Rapora göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege (Denizli hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde ise kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerdeki yağışların dikkat çekici olması ve ani su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu da raporda belirtildi. Bu bölgelerdeki vatandaşlar, çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Son hava raporuna göre, Türkiye genelinde kar, sağanak yağış ve fırtına gibi olumsuz hava koşullarının etkili olması bekleniyor. Vatandaşların bu duruma karşı gerekli tedbirleri alması ve yetkililerin uyarılarını dikkate alması önem taşıyor.

Gündem Haberleri