Korkunç bir felaketler yaşandı! 99 kişi hayatını kaybetti

Afganistan, son dönemde yaşanan şiddetli yağışlar ve sellerle mücadele ediyor. Özellikle Gazni, Paktia, Cüzcan, Farah, Samangan, Pervan, Hilmend ve Nangerhar vilayetlerinde yaşanan seller, ülkenin çeşitli bölgelerinde can ve mal kayıplarına neden oldu.

Afganistan geçici hükümetinin Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı Sözcüsü Molla Canan Saik, yaşanan sellerin son dört gün içinde en az 29 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, 11-14 Nisan tarihlerinde de en az 33 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Toprak Kaymaları ve Aşırı Yağışların Etkisi

Aşırı yağışlar, özellikle bazı bölgelerde toprak kaymalarına yol açarak can kayıplarına neden oldu. TOLO News kanalının verilerine göre, son iki haftada ülke genelindeki seller nedeniyle 99 kişi hayatını kaybederken, 60'dan fazla kişi de yaralandı.

Meteoroloji Uyarısı

Afganistan meteoroloji kurumu, özellikle ülkenin orta ve kuzeydoğu bölgelerinde aşırı yağış ve sel ihtimali konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarılar, halkın dikkatini sel riskine karşı artırma amacını taşıyor.

Kara'nın Erimesi ve Altyapı Yetersizliği

Ülkede kış aylarında yağan karın havaların ısınmasıyla erimesi, şiddetli yağışlar ve altyapının yetersiz olması sonucu, meydana gelen seller can ve mal kayıplarının artmasına neden oluyor. Her yıl yüzlerce kişi bu nedenle hayatını kaybediyor. Bu durum, ülkenin doğal afetlere karşı hassasiyetini ve alınması gereken önlemleri bir kez daha gözler önüne seriyor.

Gündem Haberleri