Kovid aşısı olanlar dikkat! Aşılar kalp hastalığı ve pıhtıya neden oluyor mu? Resmen açıklandı

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, milyarlarca insanın aşılanmasına rağmen herhangi bir sorunun gözlemlenmemesini değerlendiriyor.

Bu durumun, aşıların geniş popülasyonda etkili olduğunu gösterdiğini belirtiyor. BMJ Journals'ta yayımlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, koronavirüs aşılarının, koronavirüs geçiren kişilerde kalp hastalıkları riskini azalttığına dikkat çekiliyor. Prof. Dr. Tayfun Uzbay, bu bulguların önemini vurgulayarak aşıların koruyucu etkisine dikkat çekiyor.

Gençlerin Sağlıksız Yaşam Tarzı ve Kalp Hastalıkları

Prof. Dr. Uzbay, günümüzde gençlerin sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzlarının kalp hastalıklarını tetikleyebileceğine dikkat çekiyor. Bu durumun, Covid-19 aşılarıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Bilimsel Bulguların Önemi

Prof. Dr. Uzbay, BMJ Journals'ta yayımlanan çalışmanın önemine değiniyor ve aşıların kalp hastalığı ve pıhtı oluşturma riskinin olmadığını kanıtladığını ifade ediyor. Aşılanmış ve aşılanmamış kişiler arasında karşılaştırma yapılmış olmasa da, çalışmanın yüksek örneklem sayısıyla güvenilir bir kanıt sunduğunu belirtiyor.

Gündem Haberleri