Kuvvetli Sağanak Uyarısı! Kuzeybatı Şehirleri Dikkatli Olsun!

Meteoroloji'den uyarı! Yarın öğle saatlerinden itibaren Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ve İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olun!

Yarın öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin kuzeybatı şehirlerini etkileyecek kuvvetli bir sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına göre, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ve İzmir'in kuzey ilçelerinde ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Sağanak yağış, yarın öğle saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleriyle Edirne'nin güneyi, Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir'in batısı ve İzmir'in kuzey ilçelerinde etkisini göstermeye başlayacak. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve saatte 20-30 kilogramı aşması bekleniyor.

Beklenen kuvvetli yağışlar, beraberinde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyılarda hortum riski gibi olumsuzlukları da getirebilir. Bu nedenle, söz konusu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin kuzeybatı şehirlerini etkileyecek kuvvetli bir sağanak yağış bekleniyor. Bu nedenle, söz konusu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Gündem Haberleri