Meteoroloji bu sabah uyardı! Yarından itibaren başlıyor: Ankara, İstanbul ve İzmir dikkat

Pazar günü ülke genelinde hava açıyor ve sıcaklık 4-5 derece artacak. Beş büyük kentte de güneşli bir hava bekleniyor ancak sıcaklık artışıyla birlikte sis oluşabileceği uyarısı yapılıyor.

İstanbul'da hava 14, Ankara'da 11, İzmir ve Bursa'da 19, Antalya'da ise 20 derece olarak ölçülüyor. Ancak, pazartesi günü tüm kentlerde yeniden yağış bekleniyor.

Marmara'da pazar günü güneşli bir hava beklenirken pus oluşabileceği belirtiliyor. Rüzgarın lodosa dönmesiyle birlikte Edirne'de hava 20 derece, diğer kentlerde ise 17-18 derece olarak ölçülüyor. Pazartesi günü bölgeye kuvvetli yağışların gelmesi bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Açık Ancak Ayaz Devam Ediyor

İç Anadolu'da pazar günü hava açık olmasına rağmen ayaz sürüyor. Eskişehir ve Konya'da hava 13, Sivas'ta 4, Kayseri'de ise 11 derece olarak ölçülüyor. Pazartesi günü Eskişehir-Konya tarafında yağış bekleniyor.

Ege Bölgesi: Güneşli Ancak Lodos Sert Esiyor

Ege Bölgesi'nde pazar günü güneşli bir sabah beklenirken lodosun sert esmesiyle birlikte Muğla'da hava 17, Manisa'da 21, Kütahya'da ise 13 derece olarak ölçülüyor. Bodrum'da ise güneşli bir hava hakim ancak öğleden sonra lodosun kuvvetlenmesi bekleniyor ve sıcaklık 19 derece olacak.

Akdeniz Bölgesi: Güneşli Ancak Pazartesi Yağmurlu

Akdeniz Bölgesi'nde pazar günü güneşli bir hava bekleniyor. Adana'da hava 21, Kahramanmaraş'ta 16, Hatay'da ise 18 derece olarak ölçülüyor. Lefkoşa'da ise hava açık ve sıcaklık 22 derece. Ancak, pazartesi günü bölgede yağmurlu bir gün yaşanması bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi: Yağışlar ve Sis Etkili Olacak

Karadeniz Bölgesi'nde Samsun, Tokat ve Rize arasında kısa süreli yağışlar bekleniyor. Bolu kesiminde ise sis etkili olacak. Bölgede sıcaklıklar 11-14 derece arasında değişiyor. Yeni haftanın ilk günü Batı Karadeniz'e de yağmur yağması bekleniyor.

Güneydoğu ve Doğu Bölgeleri: Parçalı Bulutlu Ancak Dikkat!

Pazar günü sadece Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Kars kesimlerinde öğleden sonra yağış bekleniyor. Doğu ve güneydoğu geneli parçalı bulutlu olacak. Erzurum'da gece sıcaklığı eksi 8 dereceye kadar düşerken, Malatya'da 10, Gaziantep ve Diyarbakır'da ise 13 derece olarak ölçülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı, Rize ve Artvin kıyılarının yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde batı kesimlerde yer yer pus ve sis beklenirken, doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Gündem Haberleri