Meteoroloji saat vererek alarm verdi! Ülke genelinde etkili olacak: Cam pencere açmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yarın ve cumartesi günü ülke genelinde toz taşınımı yaşanması bekleniyor.

Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da yarın, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise cumartesi günü toz taşınımı etkili olacak.

Toz taşınımının pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk etmesi bekleniyor. Ancak etkisinin Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'da orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olması tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise hafif ve zaman zaman orta kuvvette toz taşınımı yaşanabilir.

Toz taşınımı beraberinde hava kalitesinde azalmaya, görüş mesafesinde düşüşe, çamur şeklinde yağışlara ve sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Fırtına Uyarısı: Batı Kesimlerde Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın sabah saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinde etkili olması beklenen fırtına konusunda uyarıda bulundu. İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir çevreleri ve İzmir'in kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli rüzgar, yüksek kesimlerde ise fırtına bekleniyor.

Ayrıca Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde güney ve güneydoğudan kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtına yaşanabilir. Ancak fırtınanın cumartesi öğle saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege'de, cuma akşam saatlerinden sonra ise Batı Akdeniz'de etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Ulaşımda yaşanabilecek aksamaların ve olası risklerin önüne geçmek için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Gündem Haberleri