Meteoroloji'den 16 İle Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Sağanak, Fırtına ve Sel Tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayınladı ve 16 il için sarı kodlu uyarı verdi. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde etkili olacak kuvvetli sağanak yağışlar ve sel tehlikesine karşı vatandaşların dikkatine!

Sarı Kodlu Uyarı Verilen İller

Meteoroloji'nin yayınladığı raporda, Artvin, Çankırı, Çorum, Erzurum, Giresun, Kars, Kastamonu, Ordu, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Bayburt, Bartın, Ardahan ve Karabük illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Çarşamba günü Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın, batı ve güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi'nde (Manisa hariç) iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli eseceği öngörülüyor.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava etkili olacak. Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz (Sinop hariç) ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar görülecek. Amasya, Artvin, Samsun ve Trabzon gibi illerde yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde (Bitlis, Hakkari ve Şırnak hariç) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Erzurum ve Kars çevrelerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Vatandaşlara Uyarılar

Meteoroloji, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayanların tedbirli olmaları ve yetkililerin yapacağı duyuruları yakından takip etmeleri önem taşıyor.

Bu hava durumu raporuna göre, bölgelerde plan yapan vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması tavsiye ediliyor. Kuvvetli sağanak ve fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda yetkililer tarafından yapılan uyarılara riayet edilmesi büyük önem taşıyor.

Gündem Haberleri