MGM resmen duyurdu! Dışarı çıkarken dikkat edin: Kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurt genelinde akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkili olması bekleniyor. Bu durum, hava koşullarında belirgin değişikliklere neden olabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da, cumartesi günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımının etkili olması bekleniyor. Ancak, pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Toz Taşınımının Etkileri ve Uyarılar

Toz taşınımının etkileri arasında hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş, çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri bulunuyor. Bu nedenle, toz taşınımının etkili olduğu bölgelerde dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması önem arz ediyor.

Fırtına Uyarısı Batı Kesimler İçin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca, batı kesimler için fırtına uyarısında bulundu. Özellikle İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Ayrıca, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde de güçlü rüzgarlar ve kısa süreli fırtınalar görülebilir.

Ulaşımda Aksamalar ve Tedbirler

Bu durumun ulaşımda aksamalara, ağaç ve direk devrilmesine ve çatı uçmalarına neden olabileceği belirtiliyor. Bu sebeple, vatandaşların ulaşım ve dışarıda bulunma konusunda dikkatli olmaları, gerekli tedbirleri almaları gerekiyor.

Gündem Haberleri