O illerde yaşayanlar dikkat! Kuvvetli bir şekilde geliyor: Mutlaka önlem alın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı, Türkiye genelindeki hava durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Uzman, bu hafta boyunca Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredeceğini belirtti.

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yüksek Sıcaklık Bekleniyor

Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların rekor seviyelere ulaşacağını ifade eden uzmanlar, Adana'nın 32 dereceyi göreceğini öngördü.

Batı bölgelerinde ise ısınmaya bağlı olarak aralıklarla yağışlar bekleniyor. Ancak bu yağışların gün boyunca devam etmeyeceği belirtiliyor.

Hafta Sonu Yağışlar Artacak

Hafta sonuna doğru kuzeybatı bölgelerinde genel bir yağış beklentisi var. Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz'de yağışların etkili olması öngörülüyor.

Ankara'da cumartesiye kadar yağış beklenmezken, sıcaklıkların hafta içi 26-28 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da ise perşembe ve cuma günleri kısa süreli yağmur ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

İstanbul ve İzmir'de Sıcaklık Düşecek

Sıcaklıkların hafta sonuna doğru İstanbul ve İzmir gibi kentlerde düşmesi bekleniyor. Ancak bu düşüşe rağmen hala mevsim normallerinin üzerinde seyredilecek.

Gündem Haberleri