O saatler arasında kesinlikle dışarı çıkmayın! Nefes aldırmayacak hava geliyor: Bir anda yükselecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Haziran hava durumu tahminlerini paylaştı ve önemli bilgiler verdi. Yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının 8 derece birden yükseleceği öngörülüyor.

Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimleri ile Çankırı'nın kuzey çevrelerinde ise kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Sıcaklık Durumu

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Özellikle, 3 ila 8 derece arasında bir artış bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Hava Tahminlerinde Değişim

Geçen hafta boyunca etkili olan yağışlı ve serin havanın yerini sıcak ve yağışsız bir havanın alacağı belirtiliyor. Hafta sonundan itibaren hava sıcaklıklarının artacağı ve mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dışarıda bulunmamaları önemle vurgulanıyor. Bu saatlerde dışarıda olanların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Gündem Haberleri