O şehirlerde yaşayanlar acil önlem alsın! Çok şiddetli olacak: Mümkünse dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre Türkiye'nin genelinde hava parçalı ve çok bulutlu.

Ancak Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kars çevresinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle (Sivas hariç) iç bölgelerde yağışlı hava etkili olacak.

Yağış Durumu

Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Uşak çevreleri ile Kütahya'nın batı ilçelerinde yağışlar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olabilir. Bilecik hariç Marmara bölgesinde ve diğer belirtilen bölgelerde yağış miktarının 30-70 kg/m² arasında olması bekleniyor. Bu durum ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve hortum riskini artırabilir. Halkın bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olması önem taşıyor.

Hava Sıcaklığı Değişimi

Batı kesimlerde yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar Durumu

Genellikle güneyli esen rüzgarlar, Marmara'da kuzeyli yönlerden kuvvetli olacak. Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde ise güney ve güneybatı yönlerinden fırtına şeklinde esecek. Özellikle fırtına ve kuvvetli fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına dikkatle uyulması, olası risklerin minimize edilmesine yardımcı olacaktır. İlgili bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları önemlidir.

Gündem Haberleri