Özgü Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayacak! Erdoğan'a ne söyleyeceği belli oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde partisini birinci yaparak büyük bir zafer elde etti. Ancak, bu zaferin ardından takınacağı siyasi tavrı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkileri merak konusu oldu.

Özgür Özel, yeni dönem siyasetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı sert bir tavır takınmayacağını açıkladı. Bayram günü Erdoğan'ı arayarak bayramını tebrik edeceğini belirten Özel, bu adımı, CHP'nin birinci parti olarak ortaya koyduğu sorumlulukla açıkladı.

Diyalog ve İşbirliği Vurgusu

CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, seçimlerde elde edilen başarıyla CHP'nin artık Türkiye'nin önemli bir kesiminde yerel iktidar olduğunu hatırlattı ve bu durumun işbirliği için bir zemin oluşturduğunu belirtti.

Erdoğan'a Ne Söyleyecek?

Kelimesi kelimesine... Banttan çözüm... İşte CHP Genel Başkanı'nın sözleri:
- Diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini... Kendilerinin millet tarafından iktidar ile görevlendirildiğini... Bizim de 31 Mart seçimlerinde Türkiye nüfusunun yüzde 65'ine, milli gelirin de yüzde 85'ine hâkim bir coğrafyada yerel iktidar olduğumuzu... Birlikte çalışmak zorunda olduğumuzu... Ve dönem dönem istişare etmek zorunda olduğumuzu söyleyeceğim.

Sert Muhalefet ve Makamlara Saygı

Özel, gelecek dönemde sert bir muhalefet izleyeceklerini ancak bu muhalefetin nezaketten ve makamlara saygıdan ödün vermeyeceğini vurguladı. Kendisinin milletin seçtiği bir lideri yok saymanın doğru olmadığını belirterek, bu tutumunun CHP'nin temel değerlerinden biri olduğunu açıkladı.

Makama Saygı ve Çözüm Odaklı Yaklaşım

CHP Genel Başkanı, makamlara saygı göstermekten ve çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemekten bahsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak görüşmelerde bu anlayışı koruyacaklarını ve ülkenin meselelerini birlikte çözmek için çalışacaklarını ifade etti.

Özgür Özel'in bu açıklamaları, CHP'nin gelecek dönemdeki siyaset anlayışını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan ilişkilerini şekillendi

Gündem Haberleri