Peş peşe acı haberler duyuruldu! 34 bin 305 kişi hayatını kaybetti

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 202 gündür devam eden saldırılarını açıkladı. Son 24 saatte yaşananlar, durumu daha da vahim hale getirdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 43 artarak 34 bin 305'e yükseldi.

Son saldırılarda yaralanan 64 Filistinlinin olduğu belirtildi. Acil sağlık ekipleri, yaralılara hızlıca müdahale ederek hayatlarını kurtarmaya çalışıyor.

Gazze'deki Durum: Enkaz Altında Kalmış Cenazelere Ulaşılamıyor

Sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan cenazelere ulaşamıyor. İsrail askerlerinin engellemesi nedeniyle, ölüleri çıkarmak ve gerekli işlemleri yapmak mümkün olmuyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Baskınlar Devam Ediyor

Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, İsrail askerlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki baskınlarını sürdürdüğünü açıkladı. Son baskınlarda 12 Filistinli gözaltına alındı.

Toplam Gözaltı Sayısı: 8 Bin 455

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 8 bin 455'e yükseldi.

İsrail ordusunun baskın yaptığı bölgelerde altyapıya ve mülklere zarar verdiği belirtildi. Ayrıca, Filistinlilere kötü muamelede bulunulduğu ve evlerin tahrip edildiği ifade edildi.

489 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 489 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırının ardından Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Gündem Haberleri