Resmi uyarılar yapıldı! Birçok şehir için kritik açıklama yapıldı: Mutlaka tedbirinizi alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Trakya için yapılan resmi uyarı, hızla başlayan sağanak yağışın ardından Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki vatandaşları tedbir almaya çağırıyor.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Marmara Bölgesi'nin batısında sağanak ve gök gürültülü yağışın etkili olacağını belirtti. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Uyarının Ardından Edirne ve Kırklareli'de Sağanak Başladı

Meteorolojik uyarının hemen ardından Edirne ve Kırklareli'de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Vatandaşlar, ani yağışa karşı hazırlıksız yakalanmamak için kapalı alanlara sığınarak korunmaya çalıştı.

Trafikte Dikkatli Olunmalı

Yağışın etkisiyle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde su birikintileri oluştuğundan, polis ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Tedbir alınmazsa ulaşımda aksamalar yaşanabilir.

Edirne'de Hava Sıcaklığı 15 Derece

Edirne'de hava sıcaklığı 15 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji tahminlerine göre, yağışlar yarına kadar aralıklı olarak devam edecek. Vatandaşlar, günlük hava durumu raporlarını takip ederek önlemlerini sürdürmeli.

Gündem Haberleri