Rusya üzerinden ülkemize geliyor! Herkes önümüzdeki haftaya dikkat etsin

Türkiye'ye önümüzdeki hafta Rusya üzerinden soğuklar gelecek. Bu beklenen soğuklar, ülkemizde kırkikindi yağışlarını artırarak ani sel ve su baskınlarına neden olabilir.

Mayıs ayının sıradışı yağışları, ülkemizde beklenenden daha fazla yağmur getiriyor. Bu durum, Meteoroloji yetkililerinin daha fazla yağış uyarısı yapmasına neden oldu.

Trof Etkisi: Türkiye'yi Soğuk Bir Hafta Bekliyor

Önümüzdeki hafta, Türkiye'yi etkisi altına alacak olan soğuk hava, Rusya üzerinden gelerek ülkemize ulaşacak. Bu hava hareketleri, trof etkisiyle Türkiye'nin normalden daha soğuk bir hafta geçirmesine neden olacak. Özellikle doğu bölgelerde, kırkikindi yağışlarının bollaşması ve ani su baskınlarına yol açması bekleniyor.

Meteoroloji Bey'den Uyarı: Kırkikindi Yağışları Artacak

Meteoroloji Bey isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, önümüzdeki hafta Batı Avrupa Afrika Sırtı hakimiyet kuracak yükseğin saat yönüne doğru hava hareketleriyle Rusya üzerinden soğuklar Türkiye'yi etkileyecek.

Türkiye trof etkisinde ve normalden soğuk geçecek, üst seviyede oluk doğu bölgelerde kırkikindi yağışlarının bollaşacağı belirtildi. Yağışların bazı günlerde iç bölgelerde de görülebileceği vurgulandı.

Gündem Haberleri