Savunma Bakanlığı duyurdu! Türk askerler için İmam alımı yapılacak

Almanya Savunma Bakanlığı, Alman ordusunda görev yapan 3 bin Türk için imam alımı yapacağını duyurdu. Bu adımın, Müslüman askerlere manevi destek sağlamak amacıyla atıldığı belirtiliyor.

Müslüman askerler, Hristiyan ve Yahudi silah arkadaşlarına kıyasla manevi destekten yoksun olmalarıyla dikkat çekiyor. Bu açığı kapatmak adına Almanya Savunma Bakanlığı, imam alımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Federal Meclis'ten Destek

Alman ordusundaki Müslüman askerlere imam desteğinin verilmesi konusu, Federal Meclis'in Alman ordusundan sorumlu üyesi Eva Högl tarafından gündeme getirildi. İslam dinine mensup askerlere, yetkilendirilmiş askeri imamlar tarafından destek sağlanması fikri destek buluyor.

Görev Yapan Müslüman Askerlerin Sayısı

Deutsche Welle'in aktardığına göre, Alman ordusunda yaklaşık 3 bin Müslüman asker görev yapıyor. Bu askerlere kendi dinlerine uygun manevi destek sunulması gerekliliği vurgulanıyor.

Manevi Hizmet İhtiyacı

Orduda görev yapan Piskopos Bernhard Felmberg, Müslüman askerlere manevi hizmet verilmesinin bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Artan Müslüman asker sayısının dikkate alınarak, dinlerine uygun destek seçeneklerinin sunulması gerektiği vurgulanıyor.

Hükümetten Destek

Almanya'da koalisyon hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) milletvekilleri, imam görevlendirilmesi önerisine desteklerini açıkladı. Müslüman askerlere manevi destek sağlanması için atılan adımlar destek buluyor.

Gündem Haberleri