Seçimin faturası onlara mı kesildi! Erdoğan 7 Bakan'ın istifasını isteyecek: Ankara kulisleri kaynadı

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde ilk kez ikinci parti konumuna düşmesinin ardından büyük bir değişim sürecine girmeye hazırlanıyor.

Alınan kötü sonuçların partide rahatsızlık yarattığı belirtilirken, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, yerel seçim sonuçlarının detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor.

Kabine'de Revizyon Sinyalleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçim sonuçlarının ardından Kabine'de önemli bir revizyona gitmeyi planladığı iddia ediliyor. Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın performansı konusunda parti içinde ciddi eleştirilerin olduğu belirtiliyor. Işıkhan'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da görevlerinden alınacağı söyleniyor.

Erdoğan'ın Memnuniyetsizliği Artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Adalet ve Kültür bakanlıklarının performansından memnun kalmadığı, bu nedenle görevden alınacak isimler arasında yer aldığı ifade ediliyor. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da istifasının beklendiği belirtiliyor.

Partideki Tepkilerin Odak Noktası

Parti içinde özellikle 6 ismin tepki çektiği ve bu isimlerin Erdoğan'ın en yakınındaki isimler olduğu vurgulanıyor. Bu isimler arasında özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin görevden alınacağı belirtiliyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de revizyon kapsamında yer alabileceği konuşuluyor.

Gündem Haberleri