Sel ve su baskını alarmı verildi! O illerde yaşayanlar önlem alsın: Bugün çok kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 9 Nisan hava durumu raporunu yayımladı ve bazı iller için şiddetli sağanak alarmı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 9 Nisan hava durumu raporunu yayımladı ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte sel ve su baskını uyarısında bulundu.

Yağışlı ve Bulutlu Hava Bekleniyor

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olacağı, özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı, genel olarak mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğudan, yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Ancak, Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtiliyor. Bu durumun sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor.

Çığ Tehlikesi Var

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan, özellikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısı yapılıyor.

Gündem Haberleri