Şiddetli sağanak yağış geliyor: Mutlaka önlem almalısınız! O illerde yaşayanlar dikkat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde bayram tatili süresince beklenen hava durumuyla ilgili önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Özhaseki'nin verdiği bilgilere göre, 9 günlük bayram tatili süresince Türkiye genelinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durum, özellikle yola çıkacak sürücülerin dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Hava Sıcaklıklarında Mevsim Normallerinin Altı

Hafta boyunca ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor. Özellikle gece sıcaklıklarının 1 ile 9 derece arasında, gündüz sıcaklıklarının ise 16 ile 27 derece arasında olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Raporuna Göre...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, bayramın ilk gününden itibaren farklı bölgelerde farklı hava koşulları yaşanacak.

1'inci Gün: Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

2'nci Gün: İç Ege'nin doğusu, iç ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların etkili olması öngörülüyor.

3'üncü Gün: İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Adana, Hatay, Osmaniye, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de Hava Durumu

Başkent Ankara'da Cuma günü sağanak yağışların etkili olacağı belirtilirken, İstanbul ve İzmir'de de benzer şekilde yağışlı hava bekleniyor.

Ankara'da günün en yüksek sıcaklığı 17-25 derece arasında olacakken, İstanbul'da 18-24 derece, İzmir'de ise 23-27 derece arasında seyredecek.

Önemli Uyarılar

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Bu bölgelerdeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gündem Haberleri