Son dakika Ankara'da yaşayanlar dikkat! Tamamen kapatıldı: Kullanımı süresiz yasaklandı

Antalya'da yaşanan teleferik kazasının ardından Ankara'da da ulaşım hizmetlerinde değişiklikler yaşanmıştır.

Kazada bir kişinin hayatını kaybetmesi ve yedi kişinin yaralanması sonrasında, Ankara'daki teleferik hizmeti süresiz olarak durdurulmuştur.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, Mimarlar Odası'nın 2013 yılında açtığı davayı kazanmasının ardından Yenimahalle ile Şentepe arasında hizmet veren teleferiğin süresiz olarak kapatıldığını duyurdu. Mahkemenin "imar planının iptaline" karar vermesi üzerine alınan bu kararla birlikte, teleferik hizmeti durduruldu ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif ulaşım hizmetleri devreye alındı.

EGO'dan Açıklama: "Teleferik İşletmemiz Süresiz Olarak Kapatıldı"

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Mimarlar Odası tarafından 2013'te Ankara Büyükşehir Belediyesine açılan dava sonuçlanmış olup mahkemenin 'imar planının iptaline' karar vermesi sebebiyle yeni bir düzenleme yapılana dek teleferik işletmemiz süresiz olarak kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına ulaşım hizmetimiz, aynı güzergahta 271 numaralı hatta konulacak ek otobüs seferleri ile sürdürülecektir." denildi.

Yeni Düzenleme Yapılana Kadar Ek Otobüs Seferleri Devrede

Ankara'daki teleferik hizmetinin süresiz olarak durdurulmasının ardından, EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına aynı güzergahta 271 numaralı hatta ek otobüs seferlerinin konulacağı belirtildi. Yeni düzenleme yapılana kadar bu ek seferlerle ulaşım hizmetinin sürdürüleceği ifade edildi.

Gündem Haberleri