Son dakika! Buün itibari ile yasaklar başladı

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde son 24 saat içinde siyasi reklam yayını yapılması yasaklanmıştır.

YSK'nın belirlediği karara göre, bu yasak gece yarısından itibaren başlayacak ve seçim gününe kadar devam edecektir.

YSK'nın Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31'inci maddesi çerçevesinde belirlediği usul ve esaslara göre, televizyon, radyo ve diğer yayın organları siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapamayacaklardır. Bu kapsamda, yayın organlarında herhangi bir siyasi faaliyetin belirtilmesi yasaktır.

Propaganda Faaliyetlerinde Son Tarih

Seçime katılan siyasi partiler ve adaylar, sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini, yayın yasağının başladığı tarihten itibaren 24 saat içinde sonlandırmak zorundadırlar. Bu bağlamda, propaganda faaliyetleri yarın saat 18.00'e kadar devam edebilecektir.

RTÜK'ten Gelen Uyarı

RTÜK de YSK'nın kararlarına uygun olarak, bugünden itibaren saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğunu hatırlatmıştır. Ayrıca, medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, yarın saat 18.00'e kadar siyasi partiler ve adayların propaganda faaliyetlerini yayınlayabileceklerini belirtmiştir.

Bu önemli süreçte, YSK'nın belirlediği kurallara uygun olarak siyasi faaliyetlerin sürdürülmesi ve yayın organlarının bu konuda gereken hassasiyeti göstermesi beklenmektedir.

Gündem Haberleri