Son dakika ülkemizde 67 şehir kar yağışı alarmı verildi! Önlem almayan yanacak: İşte kar yağacak iller

Meteoroloji, 21 Mart Perşembe gününe dair hava durumu raporunu kamuoyuyla paylaştı. Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası, beraberinde kar yağışı getirerek etkisini sürdürüyor.

İstanbul'da soğuk hava hakim olurken, çevre illerde kar yağışı görülüyor. Aynı zamanda, 67 il için kar yağışı alarmı verilirken, 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, önümüzdeki 24 saat boyunca ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise önceleri yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görülmesi bekleniyor. Özellikle, Doğu Akdeniz'in, İç Anadolu'nun ve Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında yağışların kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Gece ve sabah saatlerinde ise iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanabilir.

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının iç Anadolu ile Orta Karadeniz'de azalacağı, Marmara'da ise artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeybatı ve doğu kesimlerde güneyli, diğer yerlerde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtilirken, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiği vurgulanıyor.

Dikkatli ve Tedbirli Olunması Gereken Bölgeler

Meteoroloji raporunda yapılan değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz'de sağanak yağışların kuvvetli olabileceği ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, ülkenin doğu bölgelerinde kuvvetli yağışların meydana gelebileceği ve buna bağlı olarak sel, su baskını, kar yağışı ve çığ gibi risklere karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapılıyor.

Gündem Haberleri