Tam tamına 15 il için alarm verildi! Önlem almayanlar yanacak: Bugün herkes dikkat etsin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava parçalı yer yer çok bulutlu olacak.

Özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Özellikle bu bölgelerde sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Sis ve Pus Hadisesi Uyarısı

Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Sürücülerin görüş mesafesine dikkat etmeleri önem arz etmektedir.

İç ve doğu kesimlerde hava koşullarının artması, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Genel olarak mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları, yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar Tahmini

Rüzgarların genellikle kuzey ve kuzeydoğudan, yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ancak Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar görülebilir.

Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durum sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım ve dolu yağışı gibi risklerin artmasına neden olabilir. Tedbirli olunması önemlidir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Gündem Haberleri