Tam tamına 5 bölge için alarm verildi! Çok şiddetli kar ve sağanak olacak: Önlem almayan yanacak

Meteoroloji'nin son raporuna göre, Türkiye genelinde beklenen kuvvetli yağış, sağanak, soğuk hava dalgası ve bazı bölgelerdeki kuvvetli kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olduğu belirtiliyor. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Ankara çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığına ilişkin yapılan tahminlere göre, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artış beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın Marmara ile doğu kesimlerde güneyli, diğer bölgelerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Uyarılar ve Önlemler

Meteoroloji yetkilileri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Siirt çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışının beklendiğini belirtiyor. Bu nedenle, ani sel, su baskını, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguluyor.

Çığ Tehlikesine Karşı Uyarı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğunu hatırlatan yetkililer, vatandaşların bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Türkiye genelinde hava koşullarının etkili olması nedeniyle, vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan güncel uyarıları dikkate almaları gerekiyor.

Gündem Haberleri