Tepki çeken kararlar! Kadınlara bir kez daha yasak getirildi

Afganistan'da Taliban, televizyon ve radyo yayını yapan özel bir kanalın düzenlediği eğitime kadınların katılmasını yasakladı. Bu yasağın ihlali durumunda kanalın kapatılacağı ve çalışanların tutuklanacağı tehdidinde bulundular.

Taliban'ın "Ahlak ve Erdem" polisleri, özel Hamisha Bahar Radyo ve Televizyon'unun Celalabad ofisindeki eğitimine, kadınların katılmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Bu yasağın delinmesi halinde kanalın kapatılacağı ve çalışanların tutuklanacağı uyarısında bulundular.

Kursa Katılım Gösteren Kadınların Sayısı

Kanalın yönetmeni Atal Khan Stanekzai, kursun iptal edilmesi gerektiğinde 15 kadının eğitime katılmak için kayıt yaptırdığını açıkladı. Bu durum, Taliban'ın getirdiği yasağın kadınların eğitim olanaklarını sınırladığına işaret ediyor.

Geçmişte Düzenlenen Kurslar

Yönetmen Stanekzai, kanalın geçmiş yıllarda düzenli olarak profesyonel medya gelişim kursları düzenlediğini ve bu kurslara hem erkeklerin hem de kadınların katıldığını belirtti. Ancak Taliban'ın son yasağı, kadınların medya alanındaki eğitimlerine engel oluyor.

Eğitim İptal Edildi

Taliban'ın tehditlerinin ardından 19 Mart'ta planlanan eğitim iptal edildi. Yönetmen Stanekzai, bu durumun kadınların gazetecilik alanındaki eğitimlerini engellediğini ifade etti. Taliban'ın politikaları, Afganistan'da kadınların eğitim ve çalışma haklarını sınırlamaya devam ediyor.

Gündem Haberleri