Türkiye genelinde 3 gün çok etkili olacak: Şimdiden hazır olun

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'de önümüzdeki üç gün boyunca hava durumunda hareketlilik yaşanması bekleniyor.

Bu duruma karşı vatandaşların hazırlıklı olmaları önem arz etmektedir. Türkiye'de Mayıs ayı hava durumu, sağanak yağış, yağmur ve karla birlikte soğuk hava dalgasıyla karakterize ediliyor. Özellikle bazı bölgelerde etkili olan soğuk hava dalgası, bir kez daha Türkiye'ye gelmekte ve ülkenin birçok noktasını etkisi altına almaktadır.

Soğuk Hava Dalgası Cuma Günü Başlıyor

Cuma günü, alçak basınçla birlikte kuzeyden gelecek olan soğuk hava Türkiye genelinde etkili olacak. Bu durum cuma, cumartesi ve pazar günleri boyunca devam edecek. Ülke genelinde yaşanacak olan soğuk hava, Türkiye'nin üç gün boyunca hareketli bir hava durumu yaşamasına neden olacak.

Bu süreçte, vatandaşların ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir. Özellikle açık alanlarda bulunan kişilerin soğuk hava koşullarına karşı korunaklı giysiler giymeleri ve sağlık açısından gerekli tedbirleri almaları önerilmektedir.

Gündem Haberleri