Türkiye'den İsrail'e kısıtlama! Son dakika açıklaması yapıldı

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan'da yayımladığı İsrail'e ihracat kısıtlamasıyla ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, ihracat kısıtlamasının başlangıç tarihine dair önemli bir hatırlatma yapıldı.

Bakanlık, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, 9 Nisan 2024 tarihinde yayınlanan kısıtlamaya tabi olan 54 ürün grubundaki 1019 ürüne ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bu ürünlerin İsrail'e ihracatında belirli bir süreç ve koşulların geçerli olduğunu vurguladı.

İhracat Tescil İşlemlerinde Kesinlik

Açıklamada, belirtilen ürünlerin 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'den İsrail'e ihracatının kesinlikle yapılmayacağına dikkat çekildi. Bu durumun gümrüklerde ihracat tescil işlemlerine yansıtılacağı ve uygulanacağı belirtildi.

Kısıtlamanın Kapsamı

Bakanlık, söz konusu kısıtlamanın antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi İsrail'e gönderilen ürünleri kapsadığını belirtti. Bu önlemle, kısıtlamanın etkinliğinin artırılması amaçlandı.

Kararın Arkasında Durulması

Ticaret Bakanlığı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetinin aldığı kararın kötü niyetli spekülasyonlara fırsat vermeyecek kadar açık ve nettir denildi. Ayrıca, bu kararın sıkı bir şekilde uygulanacağı ve vatandaşların bu konuda yanlış haberlere itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.

Filistin'e Destek İfade Edildi

Son olarak, Türkiye'nin Filistinli kardeşlerinin yanında olduğu ve her zaman her alanda her platformda destek olmaya devam edeceği ifade edildi. Bu açıklama, Türkiye'nin dış politika ve bölgesel ilişkilerindeki tutumunu yansıtmaktadır.

Gündem Haberleri