Üçüncüsü de sonunda yapıldı! Bakanlık müjdeyi duyurdu: 2 yıl içinde tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve milli elektrikli trenin 3'üncü setinin kullanılmaya başladığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, önemli açıklamalarında yerli trenlerin artarak vatandaşlara hizmet vereceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demir yolu araçlarının üretiminde teknolojiyi tasarlayan, üreten ve geliştiren bir ülke haline geldiğini ifade etti. Ülkenin demiryolu araçları konusunda kendi kendine yeten bir ülke olduğunu vurgulayan Bakan, yerli ve milli trenlerin önemine değindi.

Milli Elektrikli Trenin Hizmet Kapasitesi

Bakan Uraloğlu, milli elektrikli setlerin teknik özelliklerine de değindi. Bu setlerin 160 kilometre hız yapabildiğini belirterek, içerisinde 324 yolcu taşıyacak şekilde tasarlandığını ve uzun yolculuklar için restoran bulunduğunu söyledi. Ayrıca, milli hızlı tren tasarım çalışmalarının da devam ettiğini açıkladı.

TÜRASAŞ Üretim ve Hedefler

Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ'ta tren setlerinin üretiminin her geçen gün artarak sürdürüldüğünü ve demir yolu ekosisteminin gelişmesiyle dışa bağımlılığın azalacağını belirtti. Ayrıca, 2 milli elektrikli tren setinin başarılı bir şekilde hizmet verdiğini ve bu sayının artacağını ifade etti.

Milli Elektrikli Trenin Hizmet Performansı

Bakan Uraloğlu, Adapazarı ile Gebze arasında sefer yapan milli elektrikli trenlerin başarılı bir performans sergilediğini vurguladı. Bu trenlerin, 10 ayda binlerce sefer yaparak milyonlarca vatandaşı konforlu ve güvenli şekilde taşıdığını belirtti.

Gündem Haberleri