Ülke genelinde etkili olacak! 15 şehir için alarm verildi: Önlemsiz sakın dışarı çıkmayın

Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporuna göre, bugün yurdun tamamında sağanak yağış bekleniyor.

Güney ve batı kesimlerde sıcaklıklar 2 ila 4 derece azalırken, yağışlar özellikle belirli bölgelerde kuvvetli olacak.

Sıcaklıkların güney ve batı kesimlerde azalacağı tahmin edilirken, Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışların olacağı belirtiliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların kuvvetli olması nedeniyle, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması önem taşıyor.

Prof. Dr. Şen'den Uyarı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, ülkede yaşanacak yağışlar hakkında bilgi verdi. Özellikle belirli bölgelerde kuvvetli yağışların beklendiğini belirten Prof. Dr. Şen, olası risklere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Sıcaklık ve Yağış Durumu

Sıcaklıkların 2-3 derece düşmesi beklenirken, özellikle iç kesimlerde zirai don hadisesi yaşanabilir. Pazartesi gününden itibaren yağışların doğuya çekilmesi ve sıcaklıkların yeniden yükselmesi tahmin ediliyor. Bu durum, bölgede yaşayanların dikkatle takip etmesi gereken bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Gündem Haberleri