WhatsApp kullananlar dikkat! Çok ağır suçlama yapıldı: Şoke eden iddia

İşgalci İsrail, Gazze'de süregelen katliamlarına devam ediyor. Son iddialara göre, Zuckerberg'ün sahibi olduğu mesajlaşma platformu WhatsApp'ın İsrail ordusuna Filistinliler hakkında bilgi sızdırdığı öne sürülüyor.

Bu iddialara göre, İsrail ordusu, WhatsApp bağlantılarını takip ederek hava saldırılarıyla hedef aldığı belirtiliyor. Londra merkezli Middle East Monitor'ün aktardığına göre, İsrail'in yapay zeka hedefleme sistemi aracılığıyla Gazze'deki Filistinlileri öldürmesine, Meta'nın WhatsApp mesajlaşma platformunun yardımcı olduğu iddia ediliyor.

WhatsApp'tan Gelen Açıklama

WhatsApp, bu iddialara karşı net bir şekilde cevap verdi. Şirket, arka kapısının olmadığını ve hiçbir hükümete toplu bilgi sağlamadığını vurguladı. Meta tarafından yapılan açıklamada, WhatsApp'ın tutarlı şeffaflık raporları sunduğu belirtildi. WhatsApp bilgilerinin istendiği durumlarda, şirketin kolluk kuvvetlerinin taleplerini yasalara ve uluslararası kabul görmüş standartlara göre incelediği, doğruladığı ve yanıtladığı ifade edildi. WhatsApp, kullanıcıların bilgilerini korumak için sürekli olarak yeni özellikler geliştirdiklerini de belirtti.

Gazze'deki Son Durum ve İsrail Saldırıları

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail'in açıklamalarına göre, bu saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığı belirtildi. Ancak, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 183 Filistinli öldürüldü, 77 bin 143 kişi yaralandı. Bu saldırılar, uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu ve İsrail'in Filistin topraklarındaki işgal politikalarıyla ilgili yeniden tartışmaların alevlenmesine yol açtı.

Gündem Haberleri