Yumuşama için önemli bir fırsat dedi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de siyasetin ekonomik ve sosyal sorunları öne sürerek sivil anayasa ihtiyacını gündemden düşürmeye çalışmasını eleştirdi.

Yeni anayasa sürecinde siyasetteki yumuşamanın önemine vurgu yaptı. Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin adaletsizliğe şahitlik ettiğini belirtirken, Türkiye'nin 100. yılını darbe anayasasıyla karşılamasının Türkiye demokrasisine yakışmadığını ifade etti.

Darbe Anayasası Eleştirisi ve Sivil Anayasa İhtiyacı

Cumhurbaşkanı, 'darbe anayasası'nın Türk demokrasisine uygun olmadığını ileri sürdü ve siyasetteki yumuşamanın yeni bir anayasa için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Erdoğan'ın İfade Özgürlüğü ve Yargı Üzerine Değerlendirmeleri

Erdoğan, terör ve şiddetin övülmediği sürece fikirlerin özgürce ifade edilebileceğini belirterek, yargının eleştirilemez olmadığını vurguladı. Ayrıca, mahkeme sayısının artışına da dikkat çekti.

Yeni Anayasa ve Siyasetteki Yumuşama

Yeni anayasanın sihirli bir değnek olmayacağını ancak sivil siyaset alanını genişleteceğini belirten Erdoğan, siyasi partiler arasındaki istişari görüşmelerin yoğunlaşmasının önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Milletin beklentileri doğrultusunda yapıcı bir rol üstleneceklerini vurguladı.

Gündem Haberleri