EGM'den Yeni Duyuru! 52.551 TL Maaşla Polis Olmanın Kolay Yolu

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Polis Akademisi Başkanlığı aracılığıyla yeni polis alımı ve sınav sonuçlarıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Bu duyuru, polis olma hayali kuran binlerce aday için büyük önem taşıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), polis memuru alımlarını yakından takip eden adaylara önemli bir duyuru yaptı. 31. Dönem POMEM Giriş Sınavı'na katılan adayları ilgilendiren bu açıklamada, sınav sonuçlarının Polis Akademisi’nin resmi internet sitesi üzerinden erişilebilir olduğu belirtildi. Yeni polis alımları için gerekli şartlar da açıklandı.

Mülakat Aşamasında Son Durum

31.Dönem POMEM Giriş Sınavı’nda mülakat aşamasına gelen adaylar, Polis Akademisi’ne kabul edilmek için son şanslarını kullanıyor. Mülakat sınavı, adayların genel yeteneklerini, bilgi birikimlerini ve motivasyonlarını ölçen sorulardan oluşuyor. EGM, mülakat sonuçlarının "Polis Akademisi Başkanlığı Sınav Sonucu Sorgulama" sayfasında yayınlandığını duyurdu.

EGM, 31. Dönem POMEM kapsamında toplam 7.500 yeni polis memuru alımı yapacağını duyurdu. Bu alım kapsamında 6.000 erkek ve 1.500 kadın personel Polis Akademisi’ne katılacak. Adaylar, sınav sonuçlarını Polis Akademisi'nin web adresi üzerinden öğrenebilecek. Ayrıca, yedek listeye giren adayların web adresi üzerinden yapılan duyuruları takip etmeleri gerektiği vurgulandı.

Polis Olmak İçin Takip Edilecek Adımlar

  • Polis alımları ve sınav sonuçları ile ilgili tüm duyurular, https://www.pa.edu.tr/duyurular adresinde yayınlanacak.
  • Giriş sınavı sonuçları, Polis Akademisi’nin web adresi üzerinden erişime açık olacak.
  • Yedek listede yer alan adayların duyuruları düzenli olarak takip etmeleri büyük önem taşıyor.

2024 yılı için yapılan maaş zamları sonrasında, en düşük polis memuru maaşı 44.292 TL’ye ulaştı. 8-1 dereceli polis memurlarının maaşı ise 52.551 TL oldu. Bu maaş artışları, polislik mesleğini cazip hale getiriyor.

İlan Haberleri