Sayıştay Başkanlığı KPSS'siz 25 Denetçi Yardımcısı Alımı Yapacak

Sayıştay Başkanlığı, 25 Denetçi Yardımcısı kadrosu için memur alımı yapacağını duyurdu. Bu alımda dikkat çeken en önemli detay, adaylardan KPSS şartı aranmaması. Bunun yerine adaylar, eleme sınavı, yazılı sınav ve mülakat sürecinden geçecek.

Başvuru Şartları ve Tarihleri

Başvurular, 21-28 Ağustos 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden yapılacak. Geç başvuru günü ise 05 Eylül 2024 olarak belirlendi. Adayların başvuru yapabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum olmama, görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu bulunmama gibi şartları taşıması gerekiyor. Ayrıca, adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları ve yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almaları da gerekiyor.

Eğitim ve Yaş Şartları

Başvuruda bulunacak adayların, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmaları veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmaları gerekmektedir. Yaş şartı olarak, 1 Ocak 1989 ve sonrasında doğmuş olan adaylar başvuru yapabilecektir.

Eleme Sınavı Detayları

KPSS şartı aranmayan bu alımda, adaylar 06 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak olan eleme sınavına katılacaklar. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve 140 dakika sürecek. Sınavda, Genel Yetenek Testi, Genel Kültür Testi ve Alan Bilgisi Testleri (İktisat, Maliye, Hukuk, Muhasebe) uygulanacak. Sınavın değerlendirilmesinde, Genel Yetenek Testi yüzde kırk, diğer testler ise yüzde on iki buçuk ağırlıkta olacak.

İlan Haberleri