Bakan Dönmez elektrik ve doğalgaza zam sorusuna yanıt verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgaza zam olacak mı? Sorusunu yanıtladı. Vatandaşın yeni yılda zam beklentilerinde yeni gelişme yaşandı.

Bakan Dönmez elektrik ve doğalgaza zam sorusuna yanıt verdi - Yeni yılda maaşlara gelecek zam artışıyla beraber kış ayında konutların ısınma problemi aşıldı. Avrupa ülkelerinin aksine gaz tedarikinde hiçbir problemle karşı karşıya kalmayacağız. Stoklar ve üniteler tam kapasite kışa hazırlık aşamasında dolduruldu. Yeni tedarik zinciri sağlanarak önümüzdeki kışı kayıpsız atlatacağız. Milyonlarca kişinin merak ettiği zam sorusu yanıt buldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı canlı yayın programında soruları yanıtladı. Enerji alanına ilişkin gündemi değerlendirdi. Uluslararası alanda ve Türkiye'de enerjiyi ele alarak açıklamalarda bulundu. Bakan'a yöneltilen, 'Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?' sorusunda beklenen gelişme yaşandı.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM GELECEK Mİ?

Bakan Dönmez, 'Şu anda bir zam öngörümüz yok. Hükümetimiz özellikle vatandaşımızın alım gücünü olumsuz etkileyebilecek bu tip maliyetleri zaten kaynağında destekliyor.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine 17 bakanlık harekete geçti. 2023 yılında 85 milyon vatandaşın mağduriyet yaşamaması adına enflasyon düşürülecek. Alım gücünü artırmaya yönelik çalışmalar bitirilerek en kısa sürede yürürlüğe konacak. Tarımdan enerjiye, altyapıdan destek ödemelerine, toplu konut projelerinden ekonomiye kadar birçok alanda iyileştirmeler yapılacak. Amaç, Şubat ayından itibaren köklü değişimlerin yansıması olarak enflasyon düşürülerek alım gücünün üst noktalara ulaştırmak olduğuna vurgu yapıldı.

KARADA EN BÜYÜK KEŞİF

Son dönemde karada en büyük keşiflerden biri olabilir diyerek müjdeyi veren Bakan Dönmez, 'Yaklaşık 1 yıldır Şırnak'ta sismik araştırmalara yoğunluk verdik. Sondajlarımızı yaptık. Gabar Dağı ve civarında 4 kuyuda üretim var. Gabar dağının bir başka bölgesi daha var. Netleştirmeden rakamları açıklamak istemiyoruz. Son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden biri olabilir.' ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa 540 milyar üstü doğalgaz rezervi keşfedildi. Sakarya Gaz Sahası çalışmaları 2020 yılında Türk Milletine bir müjde oldu. 2023 yılının ilk çeyreğinde konutlara gaz tedariki sağlanacak. Türkiye'nin en az 9 yıl boyunca ithal etmeden kendi imkanlarıyla gaz ihtiyacı karşılanmış olacak. Enerjiden ekonomiye bağımsız Türkiye emin adımlarla yol katediyor.

Kamu Haberleri Haberleri