Bakan Tekin son dakika duyurdu! MEB'den müjdeli haber geldi

Bakan Tekin öğrencilerin sorulara bakış açısı ve çözme kapasitesini görebilmek için soru hazırlama havuzunun yarısının ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden seçileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının Bakanlığın ders kitaplarından ve müfredattan çıkacağını belirterek, öğrencilerin sorulara bakış açısı ve çözme kapasitesini görebilmek için soru hazırlama havuzunun yarısının ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden seçileceğini açıkladı.

Öğrencilerin Tedirgin Olmalarına Gerek Yok

Bakan Tekin, üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının Bakanlık ders kitaplarından ve müfredattan çıkacağını vurgulayarak, öğrencilerin tedirgin olacakları bir durum olmadığını söyledi. Öğrencilerin okula gitmeleri, ders kitaplarını ve öğretmenlerini takip etmeleri gerektiğini belirtti.

Öğretmenlerin Sorulara Katkısı

ÖSYM'nin soru hazırlama ekibine Bakanlık öğretmenlerinin dahil edilmesini istediklerini söyleyen Bakan Tekin, soru havuzunun yarısının ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden seçileceğini belirtti.

Müfredattan Sorulara Yansıması

Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının müfredattan çıkacağını vurgulayan Bakan Tekin, öğrencilerin sorulara bakış açısını ve çözme kapasitesini görebilmek için soru hazırlama havuzunun yarısının ortaöğretim kurumlarındaki öğretmenlerden seçilmesini istediklerini söyledi.

Öğrencilerin Hazırlığı İçin Öneriler

Öğrencilerin okula gitmeleri, ders kitaplarını ve öğretmenlerini takip etmeleri gerektiğini belirten Bakan Tekin, ilave bir eğitime ihtiyaç duyulması durumunda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını (DYK) okul müdürlerinden talep etmelerini önerdi.

Müfredat Değişikliği ve Yayın Süreci

Yayınlanan müfredat taslağının yarım saat içinde çeşitli eleştirilerle karşılaştığını belirten Bakan Tekin, müfredatın toplumsal kesimlerden gelen talepler doğrultusunda uzatılabileceğini söyledi. Müfredatın şeffaf bir şekilde revize edilmesini amaçladıklarını belirtti.

Müfredat Değişikliği ve Kitap Yayınlama Süreci

Müfredatın son halini aldıktan sonra web sayfasında paylaşacaklarını belirten Bakan Tekin, özel yayınevleri dahil herkesin bu programa uygun kitap yazabileceğini, kitapların Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının onay sürecine gireceğini söyledi. Kitapların 2025-2026'dan itibaren bakanlık tarafından satın alınıp basılacağını bildirdi.

Öğretmen Seçimi ve Mülakat Süreci

Öğretmenlerin seçiminde en iyi ve en donanımlı adayların belirlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, mülakatın doğru bir yöntem olduğunu söyledi.

LGS ve Sınav Takvimi

Ortaokul öğrencilerinin LGS kapsamındaki merkezi sınavına hazırlandıklarını belirten Bakan Tekin, sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağını, sınavın 2 Haziran'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kamu Haberleri Haberleri