Öğretmenler, dikkat! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den flaş açıklama geldi: Atamalar artık böyle olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasıyla ilgili konuştu. Öğretmen atamalarındaki mülakat uygulamasının tartışmalara yol açtığına dikkat çeken Bakan Tekin, konuya netlik kazandıran açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamalarındaki mülakat uygulamasının tartışmalara yol açtığına dikkat çeken Bakan Tekin, öğretmenlerin alan testlerindeki başarı oranlarına dair endişelerini dile getirdi ve "Bu beni endişelendiriyor" dedi. Ayrıca, öğretmen atamalarında mülakat yönteminin gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Tekin gerçekleştirdiği konuşmada, yeni öğretmen atamalarında uygulanacak yöntemin ayrıntılarını paylaştı.

30 BÜYÜKŞEHİRDE MÜLAKAT GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakatın revize edileceğini açıkladı. Bakan Tekin, öğretmenlerin alan testlerindeki başarı oranlarının düşük olduğunu vurgulayarak, "Bu beni endişelendiriyor" dedi. Öğretmen atamalarında mülakat ve KPSS puanının yüzde 50'şer etkili olacağını belirten Tekin, 30 büyükşehirde mülakatın gerçekleştirileceği bilgisini vurguladı.

TORPİK İDDİALARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Bakan Tekin'in açıklamaları şu önemli noktalarla devam etti:

"Öğretmen atama sürecinin revize edilmesi gerekiyor. Öğretmenlerin alan testlerindeki başarı oranları, karşılaştığım verilerle endişe verici. Bu alan bilgisi testleri öğretmenlerin mesleki yeterliliğini ölçmek için önemli. Ancak başarı ortalamaları düşük. Bu, eğitim kalitesini etkileyebilir.

Mülakat ve KPSS puanı ağırlıklı bir değerlendirme yöntemi getireceğiz. Öğretmenlerin atanmasında objektif ve adil bir süreç yürüteceğiz. Ayrıca, mülakat sırasında rastgele sorular sorulacak, böylece torpil iddialarının önüne geçilecek.

Sınıfta kalma uygulamasını geri getirme konusunda öğretmenlerin büyük talebi olduğunu gördük. Öğretmenlerimiz bu konuda hemfikir ve bu uygulamayı sürdüreceğiz."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yabancı dil eğitimine de odaklanacaklarını ve bu alandaki sorunları çözmek için çalışacaklarını söyledi.

Kamu Haberleri Haberleri