Resmi Gazete'de yayımlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli kararlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda bakanlık bünyesinde önemli değişiklikler yapıldı.

Kararnameye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Şükran Doğan görevinden alındı. Bunun yanı sıra, Uluslararası İşgücü Genel Müdür Yardımcısı Metehan Özcan ve Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Abdülkadir Bülent Aytaç da görevden alınan diğer isimler arasında yer aldı.

Yeni Atamalar

Yeni atamalar çerçevesinde, Çalışma Genel Müdürlüğü'ne mevcut Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş getirildi. Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü’ne ise Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Ali Aybey atandı. Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’ne Oğuz Tuncay, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na İş Başmüfettişi Bekir Aktürk, Strateji Geliştirme Başkanlığı'na İbrahim Esenkar getirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki Değişiklikler

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı bünyesinde de önemli değişiklikler yapıldı. SGK Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü’ne Savaş Alıç atanırken, SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na Ticaret Başmüfettişi Bülent Uğur Ecevit getirildi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcılıklarına Engin Akyol ve Mustafa Işık atandı. SGK Yönetim Kurulu üyeliğine ise Murat Doğanay, SGK Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Necmettin Öz, SGK Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcılığına Mürsel Baki atandı.

Yapılan Değişikliklerin Amacı

Bu kapsamlı değişiklikler, bakanlığın verimliliğini artırmayı ve hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Yeni atamalarla birlikte bakanlığın stratejik hedeflerine daha etkin bir şekilde ulaşması amaçlanıyor.

Kamu Haberleri Haberleri